ブタ
The BBQ BRETHREN FORUMS.


Forum Portal Recipes Smoke Signals Magazine Welocme Merchandise Associations Purchase Subscription Brethren Banners
Go Back   The BBQ BRETHREN FORUMS. > Discussion Area > Q-talk

Notices

Q-talk *ON TOPIC ONLY* QUALITY ON TOPIC discussion of Backyard BBQ, grilling, Equipment and just outdoor cookin' in general, hints, tips, tricks & techniques, success, failures... but stay on topic. And watch for that hijacking.


Reply
Thread Tools
Unread 09-24-2011, 09:14 PM   #1
morgaj1
is one Smokin' Farker

 
Join Date: 09-06-11
Location: Alabama
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Mounting a Thermometer in a Smoker

How are you guys mounting your temp probe in your smoker? I drilled a hole in a hickory chunk, put the probe through that and place it on the rack by the meat.
morgaj1 is offline   Reply With Quote


Unread 09-24-2011, 09:20 PM   #2
Boshizzle
somebody shut me the fark up.
 
Join Date: 01-26-10
Location: Virginia
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

I like to mount probes about 1/2" to 1" below the cooking grate.
__________________
Operation BBQ Relief Founding Member - I am Obsessive Compulsive about BBQ. Google it.
Boshizzle is offline   Reply With Quote


Unread 09-24-2011, 09:25 PM   #3
hankll
Knows what a fatty is.
 
Join Date: 08-06-11
Location: Hendersonville, TN
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Ditto, 1-2" below my grill surface is how I did it.
hankll is offline   Reply With Quote


Unread 09-24-2011, 09:28 PM   #4
JMSetzler
Babbling Farker
 
Join Date: 04-25-11
Location: Valdese, NC
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

My guru probe clips on with an alligator clip. Some people just stick their probes through a potato or something similar and toss it on the grill grate.
__________________
Kamado Joe Jr. ° Kamado Joe Big Joe ° Kamado Joe Classic ° Old Country BBQ Pits Brazos Offset
UDS ° Traeger Lil' Texas Elite
JMSetzler is offline   Reply With Quote


Unread 09-24-2011, 10:06 PM   #5
Pappy
is Blowin Smoke!
 
Pappy's Avatar
 
Join Date: 05-09-11
Location: Granite City, Illinois (Near St. Louis "GO CARDS")
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by morgaj1 View Post
How are you guys mounting your temp probe in your smoker? I drilled a hole in a hickory chunk, put the probe through that and place it on the rack by the meat.
I have my ET-732 BBQ temp probe in a piece of wood just like you discribed. I didn't care for the grate clip. If you have a full rack of meet it was in the way.
__________________
22.5 WSM, 120 Gallon Offset, Weber Performer, IQ-110, ET-732
Pappy is offline   Reply With Quote


Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mounting a cabinet-type smoker box to a UDS Mark Q-talk 0 10-31-2011 02:29 PM
How to test thermometer in smoker? Chopjaw Q-talk 4 08-04-2011 09:42 AM
Need Digital Thermometer for smoker Dillo_Duster Q-talk 5 06-08-2011 08:27 PM
Smoker Thermometer prodano Q-talk 4 07-07-2010 11:51 AM
Mounting a thermometer above grate? wbuffness Q-talk 4 07-01-2010 06:57 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Loading



All times are GMT -5. The time now is 12:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise v2.6.0 Beta 4 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
2003 -2012 © BBQ-Brethren Inc. All rights reserved. All Content and Flaming Pig Logo are registered and protected under U.S and International Copyright and Trademarks. Content Within this Website Is Property of BBQ Brethren Inc. Reproduction or alteration is strictly prohibited.
no new posts