oink
The BBQ BRETHREN FORUMS.


Our Homepage Recipes Smoke Signals Magazine Welocme Merchandise Associations Purchase Subscription Brethren Banners
Go Back   The BBQ BRETHREN FORUMS. > Discussion Area > Q-talk

Notices

Q-talk *ON TOPIC ONLY* QUALITY ON TOPIC discussion of Backyard BBQ, grilling, Equipment and just outdoor cookin' in general, hints, tips, tricks & techniques, success, failures... but stay on topic. And watch for that hijacking.


Reply
 
Thread Tools
Old 05-04-2014, 11:27 AM   #1
TheBill
Knows what a fatty is.
 
Join Date: 01-01-12
Location: St. Louis, MO
Default Guru question

A few weeks ago I did my first whole hog. Turned out great after 13 hours.

The last few hours I had to set the guru to 350 just to keep the fire at 250 (where it had been set all night long).

I didn't know why this was, but yesterday I put some meat on, setup the guru and the same thing happened...had to set it to 350 just to get 250 actual temp.

HOWEVER, after an hour or so, the guru "fixed itself" and the fire was actually 350. So I set it to 250 and the fire mellowed out at 250.

Has anyone had this issue before? Is my pit probe bad or is their some sort of reset I need to preform?
TheBill is offline   Reply With Quote


Old 05-04-2014, 11:28 AM   #2
TheBill
Knows what a fatty is.
 
Join Date: 01-01-12
Location: St. Louis, MO
Default

Oh, we tried the bacon wrapped onions, a bit of a pain to prep, but awesome.
TheBill is offline   Reply With Quote


Old 05-04-2014, 05:17 PM   #3
Kimo1
On the road to being a farker
 
Join Date: 04-18-11
Location: Syracuse, NY
Default

Quote:
Originally Posted by TheBill View Post
A few weeks ago I did my first whole hog. Turned out great after 13 hours.

The last few hours I had to set the guru to 350 just to keep the fire at 250 (where it had been set all night long).

I didn't know why this was, but yesterday I put some meat on, setup the guru and the same thing happened...had to set it to 350 just to get 250 actual temp.

HOWEVER, after an hour or so, the guru "fixed itself" and the fire was actually 350. So I set it to 250 and the fire mellowed out at 250.

Has anyone had this issue before? Is my pit probe bad or is their some sort of reset I need to preform?
Every now and again you may need to calibrate it. Very simple and should have the instructions on gurus site.
Kimo1 is offline   Reply With Quote


Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Forum Custom Search: Enter your Search text below. GOOGLE will search ONLY the BBQ Brethren Forum. If it doesnt find results at first, hit search a few times more.





All times are GMT -5. The time now is 08:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
2003 -2012 © BBQ-Brethren Inc. All rights reserved. All Content and Flaming Pig Logo are registered and protected under U.S and International Copyright and Trademarks. Content Within this Website Is Property of BBQ Brethren Inc. Reproduction or alteration is strictly prohibited.