The BBQ BRETHREN FORUMS.


Forum Portal Recipes Smoke Signals Magazine Welocme Merchandise Associations Purchase Subscription Brethren Banners
Go Back   The BBQ BRETHREN FORUMS. > Discussion Area > Brethren Sales and Ventures > Brethren Ventures > Gravity Fed smokers and Grills

Notices

Gravity Fed smokers and Grills We are the inventors of these Gravity Fed Smokers and Grills. Innovative and efficient, these BBQ Grills and smokers can burn multi-fuel of charcoal, Wood Pellet, Wood Chunks, Wood Logs and reach temps of 300C or 572 F.


Reply
Thread Tools
Unread 07-30-2012, 08:22 PM   #211
Jamiwa
Found some matches.
 
Join Date: 04-23-12
Location: Andover, MN
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by woodpelletsmoker View Post
Indeed Graphing helps less.
You do not need to care how it works.
You need only to make sure the smoker temperature is STABLE
But some customers ask for this function and I add it on the web interface.
To add it on the controller itsself, it needs big LCD or LED, much more extra cost.
Wang - it is VERY IMPORTANT to me to know how much time has passed in a given cycle and I am sure the same is true for most people that might buy your controllers. You do not need a bigger display, you merely need to count down the TC time display for each phase.

Last edited by Jamiwa; 07-30-2012 at 10:05 PM..
Jamiwa is offline   Reply With Quote
Unread 07-30-2012, 08:27 PM   #212
Jamiwa
Found some matches.
 
Join Date: 04-23-12
Location: Andover, MN
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Golden Lion Firmware

Quote:
Originally Posted by Triple T BBQ View Post
Jamiwa,

What version of the lion firmware did you end up with? Version 4?
I don't know how to tell, but I ordered it at the beginning of this past April and it arrived near the end of that same month.

Wang - do you know the firmware version of the Lion that you shipped to me?

Last edited by Jamiwa; 07-30-2012 at 09:56 PM..
Jamiwa is offline   Reply With Quote
Unread 07-30-2012, 09:59 PM   #213
woodpelletsmoker
is One Chatty Farker

 
Join Date: 03-29-11
Location: Beijing,China
Downloads: 0
Uploads: 0
Default You have graphing, it must be V4

Quote:
Originally Posted by Jamiwa View Post
I don't know how to tell, but I ordered it at the beginning of this past April and it arrived near the end of that same month.

Wang - do you know the firmware version of the Lion that you shipped to me?
So it is V4.
woodpelletsmoker is online now   Reply With Quote
Unread 07-30-2012, 10:01 PM   #214
woodpelletsmoker
is One Chatty Farker

 
Join Date: 03-29-11
Location: Beijing,China
Downloads: 0
Uploads: 0
Default I will do upgrade

Quote:
Originally Posted by Jamiwa View Post
Wang - it is VERY IMPORTANT to me to know how much time has passed in a given cycle and I am sure the same is true for most people that might buy your controllers. You do not need a bigger display, you merely need to count down the TC time display.
In next version I may add "time- count down" or " Accumulated time".
There is such feature in FOX and Bear
woodpelletsmoker is online now   Reply With Quote
Unread 07-30-2012, 10:08 PM   #215
Jamiwa
Found some matches.
 
Join Date: 04-23-12
Location: Andover, MN
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Firmware

Quote:
Originally Posted by woodpelletsmoker View Post
In next version I may add "time- count down" or " Accumulated time".
There is such feature in FOX and Bear
Will I be able to upgrade the firmware by downloading the file from you and then uploading it to the Lion?
Jamiwa is offline   Reply With Quote
Unread 07-30-2012, 11:03 PM   #216
woodpelletsmoker
is One Chatty Farker

 
Join Date: 03-29-11
Location: Beijing,China
Downloads: 0
Uploads: 0
Default No, you can not

Quote:
Originally Posted by Jamiwa View Post
Will I be able to upgrade the firmware by downloading the file from you and then uploading it to the Lion?
hardware will be different too
woodpelletsmoker is online now   Reply With Quote
Unread 08-01-2012, 09:28 AM   #217
thegizzard
On the road to being a farker
 
Join Date: 07-25-12
Location: Charlotte, NC
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Is it possible to download the data from the Lion? Can I access the data via telnet or ssh?
thegizzard is offline   Reply With Quote
Unread 08-14-2012, 11:01 PM   #218
stiverp
Wandering around with a bag of matchlight, looking for a match.

 
Join Date: 02-10-12
Location: Florence
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Ok guys, I need the internet connection for dummies. I want to be able to do both, connect to the home wifi and be able to connect while traveling away from home internet. I can't get anything up except connected to Golden-Lion. Any help would be great. Thanks.
stiverp is offline   Reply With Quote
Unread 08-15-2012, 06:19 PM   #219
thegizzard
On the road to being a farker
 
Join Date: 07-25-12
Location: Charlotte, NC
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

I got you covered. I can explain it all to you in beautiful detail, but I am away from my home setup. I hope to lay everything out nicely this weekend.

In the mean time, there are a few posts which basically put me on the right track. I can point these out to you if you cannot wait.
thegizzard is offline   Reply With Quote
Unread 08-17-2012, 10:55 PM   #220
Jamiwa
Found some matches.
 
Join Date: 04-23-12
Location: Andover, MN
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by stiverp View Post
Ok guys, I need the internet connection for dummies. I want to be able to do both, connect to the home wifi and be able to connect while traveling away from home internet. I can't get anything up except connected to Golden-Lion. Any help would be great. Thanks.
There is an excellent write up on Page 7 of this thread on how to configure the Golden-Lion so it can be controlled via your home WIFI network.

To control it via the Internet, you will need to configure your gateway router/firewall to allow port forwarding to the Lion. The config will vary depending on the router/firewall manufacturer.
Jamiwa is offline   Reply With Quote
Unread 08-18-2012, 08:26 PM   #221
thegizzard
On the road to being a farker
 
Join Date: 07-25-12
Location: Charlotte, NC
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Jamiwa View Post
There is an excellent write up on Page 7 of this thread on how to configure the Golden-Lion so it can be controlled via your home WIFI network.

To control it via the Internet, you will need to configure your gateway router/firewall to allow port forwarding to the Lion. The config will vary depending on the router/firewall manufacturer.

Jamiwa is correct. These are the same instructions I followed. But it can be difficult to follow and I made a couple of mistakes. I will work on enhanced instructions tomorrow.
thegizzard is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Programmable 4 Temp. Stages, Dual Probes, PID Controller woodpelletsmoker Gravity Fed smokers and Grills 5 07-28-2012 04:00 AM
DIY PID Controller Billie Q-talk 20 04-07-2012 08:17 AM
Can Wood Pellet Smoker be Upgraded by a PID Thermostat woodpelletsmoker Q-talk 2 09-02-2011 09:44 AM
my new twins PID control W/pron mgp03051 Q-talk 42 04-29-2011 04:01 PM
NEW TOY!!! - Country Smoker Digital Controllers HoDeDo Q-talk 29 09-15-2008 06:37 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Loading



All times are GMT -5. The time now is 11:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise v2.6.0 Beta 4 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
2003 -2012 © BBQ-Brethren Inc. All rights reserved. All Content and Flaming Pig Logo are registered and protected under U.S and International Copyright and Trademarks. Content Within this Website Is Property of BBQ Brethren Inc. Reproduction or alteration is strictly prohibited.
no new posts