Thread: DigiQ DX help!
View Single Post
Unread 01-21-2012, 09:18 AM   #1
BBQ Bros
On the road to being a farker

 
Join Date: 01-01-12
Location: Newberry, FL
Downloads: 0
Uploads: 0
Default DigiQ DX help!

I just got a new DigiQ DX the other day and have been trying it out on a 10 lb butt cook. I started about 1:00 am last night. I have a 22.5" WSM. I clipped the pit probe to the top grate, around the middle area. I set my target pit temp on the DigiQ for 210. I got up once during the night to check it (about 4:00 or so) and then again just a bit ago around 7:00. The lid therm on the WSM has read 40-50 degrees lower than the DigiQ pit probe the entire cook so far. At 7:00 though, I opened the lid for the first time to add a 7 lb brisket. I closed everything back up and let it ride for 1/2 hr and now the WSM therm is only about 25 degrees lower than the DigiQ. Also, per instructions in the DigiQ manual, I've got the damper on the blower shut about 1/2 way (that is their recommendation for small to mid size bullets).

So...is all this normal behavior? Should I be clipping the pit probe somewhere else other than directly on on the grate? Once the DigiQ reads 5 degrees or so past 210, it stops blowing anyways and just rides and the WSM therm has read dead on 210 all night, so maybe all is well. I just wasn't expecting there to be a 40-50 degree difference from the top of the dome to the area near the grate. That probably just shows my inexperience...

I know a lot of you guys have a lot of experience w/ DigiQ's on WSMs, so any advice would be appreciated.

Thanks
__________________
Steve

[URL="http://bbqbros.net"][B][COLOR="Red"]BBQ Bros Blog[/COLOR][/B][/URL]
[URL="http://www.youtube.com/user/StokedOnSmoke"][B][COLOR="Red"]BBQ Bros YouTube Channel[/COLOR][/B][/URL]
[URL="http://www.facebook.com/pages/BBQ-Bros/227164197360480"][B][COLOR="Red"]BBQ Bros Facebook[/COLOR][/B][/URL]
[URL="https://twitter.com/#!/BBQBrosBlog"][B][COLOR="Red"]BBQ Bros Twitter[/COLOR][/B][/URL]
BBQ Bros is offline   Reply With Quote