PDA

View Full Version : WIFI BBQ controller is simple and easy to use


woodpelletsmoker
02-02-2012, 08:16 PM
http://allchinas.com/probe/lion1s.jpg
Controller,Probes, Fan and Adapter


You can view and control temperature of your smoker via your computer browsers like I.E. Chrome. directly
http://allchinas.com/probe/wifiA.jpg
It shows meat temperature, pit temperature.
No. of phase, remaining time, manual or automatic
http://allchinas.com/probe/wifiB.jpg
You can change settings by simply changing data and press SAVE.
You can change C or F, Manual or Automatic
This setting is for a 4 temperature phases of pit. First 100C for 10 minutes, then jumps to 110C for 10 minutes, and 120C for 10 minutes, and 130C for 10 minutes. Targeted meat temperature is 95C. Whenever meat temperature reaches to 95C, the meat probe will take over control of the controller. Meat will keep at 95C for 10 minutes, and then ramp down to 85C as keeping temperature. During meat controlling phase, pit temperature is limited under 130C.

This is just an example to help you to understand how it works. You can input and CHANGE your temperature and time interval at any time.

colonel00
02-02-2012, 08:20 PM
I think a lot of people would be interested in a log of the data and a visual graph to show the progression of the cook.

woodpelletsmoker
02-03-2012, 08:39 AM
I think a lot of people would be interested in a log of the data and a visual graph to show the progression of the cook.
The old Lion has 15 pieces on stock. In new production I will add Time/temperature/voltage graph.

woodpelletsmoker
02-17-2012, 06:10 AM
Following is feedback from eBay buyer received on Feb.17,2012

To: trustedinventer
From: marvelwithtime
Sent: Feb-17-12 00:13 AM
Dear trustedinventer,

I've been using the controller for some time and enjoy it. It's very nice. I do have a few questions about it though.

There comes a point during use where the unit continues to work fine but I cannot press buttons to readjust some settings. I would even switch the unit off and on but still the front buttons would not register anything, all the while as the unit continued to work as programmed. I believe it resets when I remove and reinsert the temperature gauges but cannot reproduce this event at will so I do not fully understand it. It is a little frustrating not understanding how and what is exactly going on.
Can you please explain what this is and how to use this feature?


Dealing with P1,T,P2,and P3. Does T begin to countdown at beginning of cook or as soon as meat reaches P1? Also, if unit is programmed to hold meat at P1 for 60 min, what will happen with the phases of the pit temps, will they be put on hold? Basically, please explain a bit more on this.

Thanks,
Jaime